Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

2008:"To Διαδύκτιο αλλάζει την πολιτική για πάντα"

Από: greece-salonika.blogspot.com

Το 2008 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που το Διαδίκτυο άλλαξε την πολιτική για πάντα. Σημαντικότερος λόγος είναι η προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα, ειδικά ο τρόπος που το επιτελείο του χρησιμοποίησε το Ίντερνετ ως αμιγώς πολιτικό εργαλείο.
Σε πρόσφατο συνέδριο, ο Τζο Τρίπι, που υπηρέτησε επικεφαλής της εκστρατείας του Δημοκρατικού υποψηφίου Χάουαρντ Ντιν στις εκλογές του 2004, παρομοίασε τη χρήση του μέσου από την ομάδα του Ομπάμα με την εξέλιξη στην ανθρώπινη πτήση από τους αδελφούς Ράιτ μέχρι τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι!
«Υπάρχουν όλα αυτά τα νέα διαθέσιμα εργαλεία», δήλωσε σε πρόσφατο συνέδριο για το Web 2.0 στο Σαν Φρανσίσκο. «Τα πράγματα άλλαξαν εντελώς από το 2004 μέχρι το 2008» Η Αριάνα Χάφινγκτον, ιδρυτής του αναπτυσσόμενου blog The Huffington Post, συμφώνησε με αυτή την άποψη, προσθέτοντας μάλιστα ότι «αν δεν ήταν το Ίντερνετ, ο Ομπάμα δεν θα ήταν σήμερα πρόεδρος»!
Το καλοσχεδιασμένο website του σημερινού προέδρου και η ευρεία χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του YouTube, των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το MySpace αλλά και άλλων εργαλείων για συγκέντρωση πόρων, είναι πλέον τακτικές που χρησιμοποιούνται και από άλλους πολιτικούς εκτός των ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: