Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Το δράμα του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού


Το δράμα του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού απ’ τους ανελέητους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους οι περισσότεροι είναι μικρά παιδιά και άμαχοι συγκλονίζει τους λαούς όλου του κόσμου και φέρνει με τραγικό τρόπο ξανά στην επικαιρότητα τον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού να αποκτήσουν ελεύθερη Πατρίδα.
Η υπόθεση της Παλαιστίνης είναι πρόβλημα Ισραηλινής κατοχής των εδαφών της από το 1967, η οποία προξενεί τη δίκαιη και με κάθε μέσο αντίσταση του λαού της.
Σ’ αυτό τον αγώνα βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ και τις δολοφονικές επιθέσεις στον άμαχο λαό που έχει την στήριξη των Αμερικανών και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην κατάφορη καταπάτηση των αποφάσεων των Διεθνών Οργανισμών για το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού να έχει το δικό του κράτος.
Σήμερα στα ελάχιστα εναπομείναντα Παλαιστινιακά εδάφη οι κάτοικοι βρίσκονται αποκλισμένοι και περικυκλωμένοι από το γνωστό τοίχος της ντροπής, έργο των Ισραηλινών, για τον έλεγχο της περιοχής, ενώ αμφισβητείται ακόμα και το δικαίωμα τους να επιλέγουν την πολιτική τους ηγεσία, επεμβαίνοντας στα εσωτερικά τους.
Ιδιαίτερα στη Γάζα όπου είναι στοιβαγμένοι 1,5 εκ. Παλαιστίνιοι, ο αποκλεισμός μαζί με τους βομβαρδισμούς έχει μετατρέψει την ζωή των κατοίκων της σε καθημερινό μαρτύριο.
Μόνη λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη προ του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και όχι κράτος παράρτημα του Ισραήλ, όπου τα πάντα στη ζωή των κατοίκων του εξαρτώνται απ’ το Ισραήλ.
Σ’ αυτό τον αγώνα των Παλαιστινίων, ο Ελληνικός Λαός χρόνια τώρα και ανεξάρτητα απ’ τις πολιτικές των κυβερνήσεων της χώρας μας, ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι δίπλα τους με κάθε μέσο και τρόπο.
Πρέπει να συνεχίσουμε με την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης μας σε ότι απαλύνει τον πόνο τους και βοηθά τον αγώνα τους, με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια συμπαράστασης και καταδίκης της εγκληματικής δράσης το Ισραήλ και των συμμάχων του.
Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια: