Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Η αντίστροφη μέτρηση για την Ώρα της Γης έχει αρχίσει! The Earth Hour!


Tι κοινό μπορεί να έχουν το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, η Ακρόπολη και ο λόφος του Λυκαβηττού στην Αθήνα, η γέφυρα που ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων Καβάλας και το ακριτικό Σουφλί;

Όλα αυτά τα μνημεία αλλά και οι ακριτικές περιοχές και τα νησιά συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης» το παγκόσμιο «ραντεβού» που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF (World Wide Fund for Nature) με μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μόλις Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την ώρα που ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα κλείσουν τα φώτα τους για μια ώρα και θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου για την ανάγκη άμεσης δράσης ενάντια στην αλλαγή του κλίματος.
Η ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας σε αυτό το κάλεσμα είναι ήδη εντυπωσιακή: Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 28ης Μαρτίου και για μία ώρα 107 Δήμοι σε όλη τη χώρα μας (μέχρι στιγμής) θα συσκοτίσουν γνωστά μνημεία με αίτημα την ανάγκη άμεσης πολιτικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής.Η άμεση ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης φέρνει την Ελλάδα πολύ κοντά στην κάλυψη του 10% του παγκόσμιου στόχου της Ώρας της Γης, που είναι η συμμετοχή 1000 πόλεων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 78 χώρες και περίπου 700 πόλεις ζούνε στον παλμό της Ώρας της Γης. Πέραν της συμμετοχής των Δήμων, η ενέργεια του WWF έχει τελικό αποδέκτη κάθε φορέα αλλά και πολίτη που επιθυμεί να ενώσει τη φωνή του στον παγκόσμιο αγώνα για το περιβάλλον. Με ένα κλικ στο www.earthhouse.org/greece μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή στην παγκόσμια διοργάνωση όπου αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1.000 πόλεις του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Μπουένος Άιρες, η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα και το Παρίσι.

Η Ώρα της Γης είναι ένα ανοιχτό συμμετοχικό γεγονός με χαρακτήρα άσκησης πολιτικής πίεσης.

Η επικοινωνία και η διάδοση του μηνύματος της Ώρας της Γης είναι το κλειδί της επιτυχίας σε μια εκστρατεία που έχει στόχο να συσπειρώσει το 1/6 των ανθρώπων σε αυτό τον πλανήτη ενάντια στη κλιματική αλλαγή. Μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία μέσω του www.wwf.gr και να κάνουμε την Ώρα της Γης το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.earthhour.org/greece και

για υποστηρικτικό υλικό τη σελίδα www.wwf.gr/eh09_downloads

ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΝ 28η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.30 το βράδυ !!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Από:ilovethessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: